Gratulacje uczestnikom złożył wicemarszałek Józef Gawron, który wziął udział w wydarzeniu.
Cieszę się, że tradycja tworzenia małopolskich produktów spożywczych jest tutaj tak żywo kultywowana. Pokazujecie jak można wykorzystywać naturalne bogactwo naszej Małopolski, promując to, co regionalne, smaczne i na wysokim poziomie - co potwierdzają otrzymane dziś przez Was certyfikaty. Serdecznie gratuluję!
- mówił wicemarszałek Józef Gawron.
Podczas gali swoje produkty prezentowali twórcy biorący udział w konkursie. Na stołach do degustacji zagościły słodkości – placki i ciastka, ale też wędliny, sery, miody i produkty pszczele, chleby, zupy i mięsa.
Twórcy 15 wybranych przez jury produktów zostali nagrodzeni bonami o wartości 1000 zł, najlepszy z nich – podwójnym. Dodatkowo twórcy i ich produkty wezmą udział w profesjonalnych sesjach zdjęciowych, których efekty znajdą się w albumie.